welcome to DeadSquad
German English Czech

News


 Rozhovor - [Ds]T27
Dovolte, abych vás přivítal v pořadí již ve 3. rozhovoru s Ds hráči, kterým bude bývalý administrátor WtLS serveru - T27.


1. Zdravíme tě. Mohl by ses nám pro začátek lehce představit ?
Čau, jmenuji se Dominik, je mi 19 let a na serveru hraji momentálně pod nickem -_Ds]T27, což je zkratka mého nicku - TAFFIK27, který používám od začátku mého hraní (nebudu-li počítat moje 50ti hodinové nicky na WtLS z nudy)

2. Jak a kdy jsi se dostal ke hře GTA San Andreas a následně i k SA:MP ?
Singleplayer jsem hrál poprvé na Playstationu 2, ale nikdy jsem ho nedohrál, většinou jsem si tam šel jen z nudy zacheatovat. K SA:MP a vlastně i na server WtLS, což je jediný server, kde hraju, nepočítame-li Ds servery, mě přivedli moji kamarádi Bewas a Berys (Bewas zde působil i jako moderátor a Beryse si můžete pamatovat ze starých dobrých časů RallyT.) nějak na začátku roku 2011, kdy jsme zjistili, že vůbec existuje i něco jak San Andreas Multiplayer a byli jsme z toho unešení.

3. Tudíž, první server, který jsi spustil bylo WtLS, jestli rozumím správně. Zkoušel si hrát i na jiných RP serverech ?
Ano, bylo to WtLS, na kterém hraji dodnes. Zkoušel jsem i jeho konkurenční server, nějak superdementi se to jmenuje, ale vydržel jsem tam asi 5 minut a hned rychle pryč. Chtěl jsem jenom zjistit, proč v té době hrálo na tom serveru 2x více lidí než na WtLS, marně.

4. Jak se celkově díváš a hodnotíš hru SA:MP? Co tě na ni nejvíce zaujalo ?
Všechno, doslova. Žádná hra mě neuchvátila jako tato, srdcovka.

5. Hraješ / Hrál si mimo SA:MP i nějaké jiné hry ?
Hrál jsem Counter Strike:Source a Counter Strike:Global Offensive, všechny díly Mafie, FlatOut a Call of Duty. Dnes si občas na Playstationu zapařím FIFU, ale na hry už nějak není chuť a ani čas.

6. Kdybych se ještě na chvíli vrátil k WtLS. Jaké byly tvoje začátky ? Co se ti zde nejvíce líbilo a naopak ? Jak jsi trávil většinu času na serveru ?
Ze začátku už ani nevím, svoje začátky si nějak nepamatuji, vím, že jsem jako většina nových hráčů, která SA:MP spustila poprvé a nevěděla o co jde, jel do Grove Street a byl nemilosrdně terorizován. Časem jsem server začal lépe poznávat, a právě gangy a jejich systém (který byl časem jedním updatem zcela zničen) mě zaujaly nejvíce. Ale celkově musím říct, že lepší a propracovanější server jsem ještě neviděl. Nejdříve jsem pouze s kamarády jezdil závody. Vždy jsme přišli na server, natunili si auta, co jsme našli na ulici v transfenderu a jezdili po celém SA. Časem, když kamarádi přestali hrát, začal jsem dělat zaměstnání a samostatně se zabavoval. Asi nejvíce mě bavilo povolání řidiče kamionu a policajta. Také mě bavily eventy a minihry, nejvíce seskok padákem a deatmatche. Nějak začátkem roku 2012 jsem zkoušel gangy ve kterých vlastně hraju dodnes, takže většinu času jsem pak trávil tím, že jsem zabíral území a zabíjel ostatní členy gangu, následně i ostatní hráče.

7. Psal jsi, že většinu času na serveru jsi trávil zabíráním území. Který gang na WTLS je pro tebe nejpřijatelnější a proč ?
Tak momentálně Ballas, ve kterém mám zabraných přes 20 000 území a hraji v něm nějak od léta 2012. Jak jsem ale už v jednom z blogů zmiňoval, zkoušel jsem i jiné gangy předtím, než jsem začal hrát jen za Ballas. Hrál jsem v San Fierro Rifa, tehdy to byl gang, ve kterém hráli hráči z klanu SHERIFF, dále také ve Vagos a marně jsem se zkoušel vetřít v té době do nejsilnějšího gangu - Triad. Hodně jsem hrál v Mafii, kde jsem měl přes 3 000 zabraných území (které jsem si pak následně převedl do Ballas). V té době tam hráli Arezzy, Razor, Kaval, Vans, Darkboy. Poslední zmiňovaný měl tehdy asi jen o 200 zkušeností v gangu více, a protože měl nejspíše strach, že o titul boss gangu přijde (Už je to nějaký pátek, ale tehdy byl Boss gangu ten, kdo byl v gangu a měl nejvíce zkušeností z online hráčů.), začal mě následně z gangu neustále kickovat a to byl právě důvod, proč jsem odešel hrát za Ballas. Důvod, proč je pro mě, nebo alespoň byl nejpřijatelnější byl jasný, měl jsem v něm nejvíce zkušeností a byl jsem ten, kdo mohl určovat, kdo tam bude a kdo nebude hrát. Tento systém byl ale zcela předělán a jaký na to mám názor si může každý domyslet. Jen podotknu to, že lze pochopit, že většina bossů kickovala nové hráče z gangu a ti tam pak nemohli hrát, jenže každý, včetně mě si tím musel projít wink

8. Nějakou dobu jsi byl i aktivním administrátorem na serveru. Proč jsi se rozhodl o tento post ?
Tak ono, než se stanete administrátorem, musíte se stát poradcem, pak moderátorem a až pak můžete být administrátorem. Já byl na post poradce přibrán v dubnu 2013 a byl jsem jim až do ledna 2016, kdy mi byl nabídnut post moderátora. Tehdy už jsem byl poprvé členem DeadSquad klanu a jak je na serveru pravidlem, moderátor nesmí být členem žádného klanu, a tak jsem musel z klanu odejít. O rok později jsem byl povýšen na administrátora. Pro adminování jsem se nějak nerozhodoval, přihlášku do AT jsem si nepodával, protože když mi byl nabídnut post poradce, tak jsem tehdy ještě nesplňoval povolenou věkovou hranici, která byla 15 let. Následně jsem se moderátorem stát chtěl, ale když mi žádná nabídka nepřicházela, tak jsem upřednostňoval hraní v klanu. Ale abych byl upřímný, ať už jsem byl v jakémkoliv klanu, tehdy jsem se moderátorem stát chtěl až moc, a tak bych ho opustil. Přibližně tři měsíce potom, co jsem byl povýšen na administrátora, jsem po jednom incidentu s majitelem serveru odešel z hodiny na hodinu s naprostou nechutí s něčím nadále na serveru pomáhat.

9. Když teď vynecháme WTLS. Jak jsi se dostal ke zbraním sawn-off a následně i hraní CW/TG a měření sil s jinými klany ?
K sawn-off jsem se dostal, když jsem začínal hrát za gangy na WtLS. Časem jsem nějak zjistil, že jsou i tzv. CW/TG servery, kde si můžete, jak prdlouš jít na letiště zastřílet s jinými hráči. Začalo mě to docela bavit a časem jsem zkusil nějaký ten klan, abych si mohl zahrát s více hráči.

10. Dokázal bys nám tu napsat ve kterých všech clanech si měl tu čest být, a ve kterém jsi se cítil nejlépe ?
Úplně můj první byl klan, který působil na WtLS. Pamatovat si ho budou spíše starší hráči. Byl to klan SHERIFF, vedený Stenerem. Odehrál jsem v něm první CW ve walku, ale po 2 měsících jsem byl vyhozen. Po pár měsících jsem si podal přihlášku do eFys, což byl můj první klan, který se věnoval Run Weapon skillu, kde jsem odehrál první CW v runu. Tam jsem působil nějak v roce 2013, ale ten samý rok jsem odešel, jelikož klan to byl neaktivní, bavilo se tam už jen přes skype a CW se odehrála maximálně do měsíce. Za nějaký pátek jsem si podal přihlášku do uGT / Universal Gaming Team. Byl jsem přijat, a po nějaké době jsem se stal i ACL (Assistant Clan Leadera), dokonce jsem pak klan jednu chvíli i vedl. Můžu říct s jistotou, že toto byl klan, ve kterém jsem se cítil nejlépe. Aktivní klan se skvělou partou lidí. Začátkem roku 2015 jsem odešel, protože klan byl neaktivní a mě už nebavilo o vše se tam starat sám. Poté jsem si podal přihlášku do Ds / DeadSquad, kde jsem původně chtěl hrát pouze walk, takže jsem ji podal do walk squadu (který se po pár měsících kvůli neaktivitě rozpadl), ale časem Czech Republic Pesna zjistil, jaký talent na sawny jsem, a tak mě poprosil o to, aby mě mohl zapsat i do run squadu. A v tomto klanu, už se zmíněnou přestávkou, působím dodnes.

• SHERIFF, eFys, uGT, Ds

11. Byl zde nějaký clan na SA:MP scéně, do kterého si se vždy chtěl dostat, nebo který si považoval za "nad-clan", neboli clan, který byl svou výjimečností, hráči a skillem považován za lepší než ty ostatní ?
Jednoduše, ten, ve kterém jsem nyní. Byl a je to klan vedený na úrovni s velmi dobrou pověstí a výsledky. Nepřemýšlel jsem, že bych si přihlášku v minulosti podal, když jsem byl například v uGT. Avšak poté, co Ds otevřelo walk squad jsem viděl šanci zkusit něco nového a zároveň i být v tak úspěšném klanu.

12. Podobná otázka, ale týkající se hráče. Byl zde nějaký hráč na SA:MP scéně, kterého si obdivoval, ať už za jeho povahu, dovednosti nebo skill ?
To asi ne, povahu hráče přes hru poznáte jen stěží (ale úplně vylízaného krypla jo) a dobrých hráčů zde bylo spousta. Hraje jich už málo…

13. Asi v polovině roku 2014 (tuším, že to byl SA:MP client 0.3z) vývojáři SA:MP přišli s novinkou, tou bylo změna hitbox systému, tzv. skinshot. Mnoho starých hráčů kvůli tomu přestalo i aktivně hrát, jelikož to považovali za blbost. Nicméně v CZ/SK se tento trend udržel a běžně se na tomto systému hrají i ClanWary, kdežto v zahraničí to nenajdeš. Jak to vidíš konkrétně ty? Který z těchto dvou systému je pro tebe přijatelnější ?
Jednoznačně lagshot. Jak jsi zmínil, drtivá většina klanu se novému hitboxu přizpůsobila a Ds muselo taktéž. Já ale upřednostňuji starší verzi hitboxu, a dodnes si na našem druhém serveru, kde je lagshot nastaven, rád s někým zahraju raději, než na skinshotu. ClanWary ale už bohužel hrajeme taky jako ostatní klany, tedy na skinshotu.

Pro čtenáře, kteří nevidí rozdíl mezi skinshotem a lagshotem:
• skinshot = hlavní hitbox - ve středu skinu až lehce za skinem
• lagshot = hlavní hitbox před skinem nebo směrem proti skinu

14. Když teď nepočítám Run Weapon skill. Zajímal jsi se i o jiné zaměření hry ?
Ano, o walk. Pro ty, co nevědí, rád bych nějak vysvětlil a přiblížil, ale já jsem na to taky takovej neznalej dement. Každopádně mě to bavilo a baví, proto jsem vlastně do Ds tehdy přišel, kvůli walk squadu.

15. V době, když jsi byl ještě součástí uGT. Jaké vztahy byly mezi uGT a Ds ?
Na hodně dobré úrovni. Neřekl bych, že to bylo jako dnes, kdy většina klanů, co tady existují sotva pár týdnů k nám přistupují bez jakéhokoliv respektu a hází na nás špínu, že si nezapisujeme prohrané ClanWary a podobně. Tehdy bylo Ds takový „nad-klan“, kterým je i dodnes a jen zarputilý hlupák by tvrdil opak - jo je vás dost, my víme. Potom, co jsem se stal v uGT Clan Leaderem (nevím, jestli i předtím) jsme měli s Ds pravidelné TG a střetli jsme se i ve finále tehdy prvního Clanlist turnaje, ve kterém nás Ds porazilo 145:144 [3:2]

16. Ve kterém období si myslíš, že uGT zažívalo svou "největší slávu" ?
Asi období roku 2014, protože uhrát proti Ds 144:145 ve finále Clanlist turnaje je úspěch.

17. Dokázal bys vyjmenovat nejvýznamnější osobnosti clanu uGT ?
Sparco s Nerem, zakladatel s leaderem. Sparco přestal hrát chvilku poté, co jsem do klanu vstoupil, ale pamatuju si ho z dob, kdy hrával na WtLS. Nerovi jsem po pár měsících působení v klanu začal pomáhat ho (klan) vést. Nejlepší časy pro mě osobně (:

18. Který klan - popřípadě klany (z tvého hlediska) patřil/y k největším konkurentům uGT ?
Tehdy byla hodně velká rivalita mezi uGT a FbH, potom, co se jeden z našich členů urazil po hádce s jinými členy klanu a odešel právě do FbH. Pokud si i dobře vzpomínám, byl to jediný klan, nebudu-li počítat Ds, který nás v clanlist turnaji porazil ve skupině.

19. S kterými klany mělo uGT nejlepší vztahy (kromě již zmiňovaného Ds) ?
S nikým jiným jsme žádné speciální vztahy neměli. Možná 7K, což byl jeden s těch normálnějších klanů a ClanWary s nimi vždy byly bezproblémové.

20. Kdybychom se vrátili zpět k Ds, tak který hráč v tomto klanu by si zasloužil tvůj největší obdiv (nemusí se nutně jednat o aktivního hráče, nýbrž i o neaktivní hráče) ?
Hodně špatná otázka. Odpověď na ni budu mít ještě hodně dlouho dobu na talíři amused, ale je to určitě Pesna, protože bez něj by Ds na takové úrovni nikdy nebylo. Držet tolik let klan na takto vysoké úrovni, to je asi umění. Od někoho, kdo fandí Baníku byste to ani nečekali…

21. Byl jsi někdy v kontaktu s dřívějšími hráči Ds, např. Smouky, Czech Republic Sneaky a Ungy17, popřípadě jaký jsi s nimi udržoval vztah ?
Nebyl a ani nejsem. Ungyho si pamatuju pouze z WtLS i jako tehdejšího administrátora. Jeden z nejlepších hráčů, proti kterému jsem se kolikrát marně snažil sawnit amused. Když jsem do Ds vstoupil, aktivní už nebyl, to samé Sneaky. Czech Republic Smouky občas přijde pokecat nějaké govna do našeho chatu na FB, ale už také nehraje.

22. Dokázal by sis vybavit nejtěžší zápasy, kterou si za svoji dosavadní kariéru "sawnera" odehrál ? (Případně i za které klany)
Určitě ta už zmíněná. Finále proti Ds v Clanlist turnaji. Všechny ClanWary, které jsme proti Ds odehráli byly těžké, ale tady šlo přeci jen o něco víc a bylo to znát. Asi jsem tehdy tušil, že budu chtít časem do Ds jít a ubral jsem z plynu. amused

23. Co Ds/Deadsquad pro tebe znamená? Mohl by sis představit své momentální působení i v nějakém jiném nynějším klanu ?
Virtuální rodina? A já jsem jejich nejmladší synek, co je rád zlobí…

24. Má podle tebe v nynější době tj. 2018 - Ds nějakou konkurenci v oblasti Run Weapon skillu ?
Ještě před pár dny bych řekl, že nemá. Přeci jen 95 vítězných zápasů v řadě už něco znamená, a to je třeba zmínit, že jsme těch 95 zápasů neodehráli za 2 měsíce. Ale myslím, že SWE / Smoking Weed Everyday, je momentálně náš rovnocenný klan, už jen díky tomu, že je to už nějaký pátek působící klan, který si k sobě netahá kdejaké provařené zacheatované špíny, aby jim vyhrávaly zápasy. Zrovna pár dnů zpět s námi remizovali 85:85 a právě oni nám sérii neporazitelnosti překazili. Alespoň jako jediní, férovou hrou bez používání omamných prostředků v podobě aimlowu a jiných serepetiček.

25. Nyní jsme u konce rozhovoru. Děkuji ti za čas a přeji mnoho dalších úspěchů, jak v této hře, tak i v životě.
Já děkuji, i tobě.
Links: n/a
written by Roc - 27.11.2018 - 15:17


You have to login!

register now!
login
Latest Topics
TOP: Czech & Slova...
Clans of Fame
0 Replies
TOP: Czech & Slovak Clans + Foreign Clans
Last post: Roc
Board: Clans of Fame
24.04.2017 - 15:18
Pravidla fóra
Forum rules
0 Replies
Pravidla fóra
Last post: Roc
Board: Forum rules
12.04.2017 - 22:11
| FORM | Profile
Profile - About you
0 Replies
| FORM | Profile
Last post: Roc
Board: Profile - About you
12.04.2017 - 21:58

Poll
no active poll

show polls
Partners
Stats
154 Visitors (Today)
244 Visitors (Yesterday)
6800 Visitors (Month)
284596 Total visits
34 Registered users
0 Users online
3 Guests online
Show statistics